eur:
390.76
usd:
365.07
bux:
68152.56
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Vállról indítható, Stinger típusú légelhárító rakétavetőt használ egy ukrán légvédelmi alakulat tagja a frontvonalnál, a kelet-ukrajnai Donyeck megyében 2023. május 18-án, az Ukrajna elleni orosz hadviselés második évében.
Nyitókép: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Terrorveszély Bécsben: Ukrajnából szerzett rakétával készültek robbantani

Egy iszlamista terrorszervezet Bécsben és Kölnben készült merényletre szilveszterkor.

Karácsonykor az osztrák, a német és a spanyol hatóságok információkat kaptak arról, hogy egy terrorszervezet, az Iszlám Állam afgán ága (ISPK) több támadást tervez Európában az ünnepi időszakban. Az üggyel összefüggésben több embert letartóztattak, a terrorakciókra pedig nem került sor.

Bécsben, az Ottakring nevű városrészben három személyt tartóztattak le egy menekültközpontban, akik a gyanú szerint mind az ISPK-hoz tartoznak – írja osztrák lapinformációk alapján az Index. Egyikük nem sokkal korábban Kölnbe utazott, hogy felmérje, milyen biztonsági intézkedések vannak érvényben a kölni katedrálisnál.

A nyomozók azt is megtudták egy informátortól, hogy a terroristák Ukrajnából akartak légvédelmi rakétát vásárolni az akcióikhoz. A terroristáknak egy, a Donbaszban harcoló személy ajánlotta azt, hogy darabonként 5000 dolláros áron elad nekik az amerikai gyártmányú, vállról indítható Stinger légvédelmi rakétákból. Az értesülés szerint ez a kontaktszemély többször is Németországba utazott, és fegyvereket ajánlott eladásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×