eur:
389.61
usd:
361.81
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A San Franciscó-i Golden Gate híd 2023. január 11-én. A heves esőzésekkel kísért viharok és az árvizek következtében legalább 18 ember életét vesztette, egy áradás elsodorta ötéves fiút még keresnek Kaliforniában. Az állam kormányzója szükségállapotot hirdetett ki.
Nyitókép: MTI/AP/Jeff Chiu

Különleges átalakítást végeztek a világhírű Golden Gate hídon

Acélhálóval előzik meg az öngyilkosságokat a Golden Gate hídon, 2700 méteres szakaszon építették ki a fizikai akadályt. Évente átlagosan harmincan ugranak le San Francisco legismertebb hídjáról.

„Örömmel jelentjük be, hogy január 1-re a Golden Gate híd teljes, 2,7 kilométeres szakaszán fizikai akadályokat telepítettek, hogy megelőzzük az öngyilkosságokat” – mondta a híd szerkezetét felügyelő szervezet igazgatója. A híd szerkezeti kialakítása miatt egyes helyeken háló helyett függőleges kerítést szereltek fel – írja az Telex a Guardian cikkére hivatkozva.

A munkások azon dolgoztak, hogy az ígért 2024-es határidőig befejezzék a rozsdamentes acélhálók felszerelését a híd mindkét oldalán.

A fizikai akadály telepítése nem volt problémamentes: a projektet először egy évtizede hagyták jóvá, de a munkálatokat csak 2018-ban kezdték el. Az építési bonyodalmak mellett sokan a műemléknek számító híd miatt aggódtak, mások pedig túl költségesnek tartották a beruházást.

A San Franciscó-i Golden Gate a világ egyik leghíresebb hídja, ám sajnos nemcsak az építészeti értékéről ismert, hanem arról is, hogy rengetegen választották öngyilkosságuk helyszínéül.

Évente átlagosan 30 ember veti le magát róla,

a civil szervezetek és a rendőrök pedig további százakat akadályoznak meg abban, hogy kárt tegyenek magukban.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×