eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Elképesztő tűzijátékokban és drónanimációkban gyönyörködött a világ – videók

Az új év köszöntése vagy egy jelentős ünnep nem képzelhető el ma már látványos tűzijáték nélkül. Íme néhány a legpazarabbak közül.

A világ eddigi legnagyobb tűzijátékbombáját érdekes módon nem újévkor, hanem kicsit korábban, 2023. augusztus 2-án lőtték fel a japán Nagaokában rendezett fesztiválon. Igazán tekintélyes darab volt a maga 90 centis átmérőjével és 300 kilogrammos súlyával.

A világ legnagyobb tüzjékát bombája a japán Nagaokában. Forrás: X / Tree of Knowledge
A világ legnagyobb tüzjékát bombája a japán Nagaokában. Forrás: X / Tree of Knowledge

A rendkívüli tűzijáték 650 méter átmérőjű virággá robbant az égen, ami egészen elképesztő látványt nyújtott:

Hasonlóan lélegzetelállító volt egy másik, ugyancsak japán tűzijáték, amelyet már az új év köszöntésére lőttek fel.

A japánok igazán nagy mesterei a látványosságoknak, amit ez a rendkívüli görögtűz is bizonyíthat. Újévkor a Nakatomi pláza épületéről folyt le ez a hatalmas szikraeső:

A tűzijátékok őshazájában, Kínában azonban úgy tűnik, megpróbálnak szintet lépni, és a rakéták, bombák helyett inkább világító drónokkal rajzolnak csodás dolgokat az éjszakai égre.

Persze az amerikaiak is igyekeznek tartani a lépést, és létrehozták a világ eddigi legnagyobb drónbalettjét.

A 2023. december 21-én, a texasi Birdville futball stadionjából indult, összesen 1499 darab repülő robot más-más színű lámpákkal világított a különböző formációkhoz.

Az esemény két kategóriában is bekerült a Guinness-rekordok könyvébe: egyrészt mint az eddigi legtöbb drónnal létrehozott látványosság, másrészt mint a legtöbb repülő robotot megörökítő légi felvétel. A show-t lebonyolító Sky Elements cég ezzel már ötre növelte Guinness-rekordjainak számát.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×