eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Babuskinszkij kerületi bíróság által közreadott képen Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus meghallgatáson vesz részt a bíróság moszkvai tárgyalótermében az ellene rágalmazás vádjával indított perben 2021. február 12-én. Navalnij „lakájoknak”, „árulóknak” és az „ország szégyenének” nevezett egy második világháborús orosz veteránt és másokat, akik szerepeltek egy, az előző évi alkotmánymódosítás mellett agitáló reklámfilmben.
Nyitókép: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság

Úgy tudni, nyoma veszett a legismertebb orosz ellenzékinek

Alekszej Navalnij hollétéről napok óta semmit sem tudni - közölték a volt ellenzéki politikus munkatársai.

Alekszej Navalnij eltűnt - adta hírül az X-en posztoló NEXTA. A pontos értesüléseiről ismert portál szerint az orosz ellenzéki vezető már nem szerepel annak a kényszermunka telepnek a nyilvántartásában, ahol büntetését töltötte. Az ügyvédje azt is közölte, hogy jelenleg nem tudni, hol és milyen állapotban van Navalnij.

A Reuters hírügynökség pénteken arról számolt be, hogy az ellenzéki politikus ügyvédje hiába várt egész nap a munkatábor kapujában, nem engedték be Navalnijhoz, és védence azon a videómeghallgatáson sem jelent meg, amelyet az ügyészség rendelt el.

Az orosz ellenzéki politikust több különböző büntetőperben, összesen több mint harminc évnyi kényszermunkára ítélték. Ő maga azt nyilatkozta, hogy valójában azért büntették meg, mert szót emelt Vlagyimir Putyin elnök és rendszerének korruptsága miatt. Alekszej Navalnij a fogva tartása elleni tiltakozásul már többször is éhségsztrájkba kezdett. Ügyvédje szerint félő, hogy az ellenzéki politikus egészsége nagyon leromlott és Navalnij élete komoly veszélyben forog.

Még letartóztatása előtt, 2020-ban, egy oroszországi belföldi repülőjáraton rosszul lett és egy külföldi magánklinikán azt állapították meg az orvosok, hogy Navalnijt nagy valószínűséggel megmérgezhették. A Kreml hivatalosan cáfolta, hogy az orosz vezetésnek köze lenne a merénylethez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×