eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Close up of an evidence marker and blood splatter at a crime scene, hand placing more markers in the background.
Nyitókép: Illusztráció (powerofforever/Getty Images)

Megölhették a Moszkva környékén holtan talált volt ukrán ellenzéki politikust

Holtan találták Ilja Kiva volt ukrán ellenzéki parlamenti képviselőt a moszkvai régióban lévő Ogyincovo közelében szerda délután.

A politikust a Rosszija 1 televízió tudósítása szerint arccal a hóban találták meg, a fején lőtt sebbel, Szuponyevo községben, egy szállodánál. Az ügyben a Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított.

Kivát, aki támogatta az Ukrajna ellen megindított orosz "különleges hadműveletet" és bírálta az ukrán vezetést, márciusban fosztották meg mandátumától. Novemberben egy lvivi bíróság távollétében 14 év börtönbüntetésre ítélte és vagyonelkobzásra, miután több vádpontban, köztük hazaárulásban és az Ukrajna területi épsége elleni támadásban is bűnösnek találta.

Kiva tavaly január végén hagyta el Ukrajnát, majd három hónappal később politikai menedékjogot és orosz állampolgárságot kért Vlagyimir Putyin orosz elnöktől.

A volt képviselő még tavaly áprilisban azt állította, hogy orosz biztonsági szervek meghiúsítottak egy ellene irányuló merényletet.

Ilja Kiva orosz televíziós talk-showk gyakori vendége volt.

Szerdán azt is bejelentették, hogy Luhanszkban életét vesztette Oleg Popov, az Oroszországhoz csatolt "Luhanszki Népköztársaság" parlamenti képviselője. A politikus gépkocsiját ismeretlenek felrobbantották.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×