eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Ferenc pápa (k) hetenkénti általános kihallgatásán a vatikáni VI. Pál-csarnokban 2023. december 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Hírek érkezetek Ferenc pápa egészségügyi állapotáról

A Szentatya sokkal jobban érzi magát, de elfárad, ha túl sokat beszél. Ezt a katolikus egyházfő mondta, aki helyett ismét egyik munkatársa olvasta fel beszédét a szerdai vatikáni audiencián.

Ferenc pápa botra támaszkodva, kerekesszék nélkül lépett be a vatikáni audienciaterembe.

Ferenc pápa a beszéd végén visszavette a szót: arra kérte a hívőket, ne feledkezzenek el imádkozni mindazokért, akik a háború tragédiájában élnek, különös tekintettel Ukrajnában, Izraelben és a palesztin területeken.

„A háború mindig vereség, senki nem nyer vele, mindenki veszít. Egyedül a fegyvergyártók győznek”

– mondta Ferenc pápa.

A pápa november 6. óta nem maga mondja el beszédeit. A vatikáni szóvivő korábbi közlése szerint kórházban szűrővizsgálatnak vetették alá, amely kizárta a tüdőgyulladást, de antibiotikumos kezelést kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×