eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Hívek óriáskivetítőn nézik Ferenc pápa vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságát a vatikáni Szent Péter téren 2023. november 26-án. A katolikus egyházfő tüdőgyulladásos tünetei miatt nem az apostoli palota ablakában vezette a szertartást, hanem a lakhelyeként ismert vatikáni Szent Márta házban tartózkodott. A pápa üzenetét Paolo Braida, a szentszéki államtitkárság egyik titkára, a pápai beszédek szövegírója olvasta fel.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

Ferenc pápa egészségügyi állapota miatt nem lesz ott Dubajban

Ferenc pápa egészségi okokból lemondta részvételét az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28), amita hét végén tartanak Dubajban – közölte kedden este Matteo Bruni szentszéki szóvivő, akit a Kathpress katolikus hírügynökség idézett.

Mint mondta, annak ellenére, hogy a 86 éves katolikus egyházfő állapota javult, ami az influenzát és a légúti gyulladást illeti, az orvosok arra kérték, hogy tekintsen el az utazástól. A pápa az orvosok ezen javaslatát mély sajnálattal elfogadta és lemondta útját – tette hozzá a szóvivő.

Az egyházfő szombaton "influenzaszerű tünetekre" hivatkozva lemondta aznapi programjait, vasárnap pedig nem személyesen mondta el beszédét a Szent Péter téren, hanem lakosztályából jelentkezett be, és üzenetét egyik munkatársa olvasta fel a pápa helyett.

Bruni hétfőn arról számolt be, hogy a katolikus egyházfőnek nincs tüdőgyulladása, de légzési problémái voltak, s intravénás antibiotikumos kezelést kapott.

Ferenc pápa péntektől vasárnapig vett volna részt az ENSZ klímakonferenciáján. Ő lett volna az első katolikus egyházfő, aki elutazik a klímacsúcsra. Egy beszéd és mintegy harminc bilaterális találkozó szerepelt Ferenc pápa napirendjén.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×