eur:
393.91
usd:
363.68
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
A budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Vigyázat, új traffipaxokat vetnek be – a magyar autósok is sokat fizethetnek

Drasztikus büntetéshullám kezdődik a magyar határ túloldalán.

Nem árt nagyon odafigyelni azoknak, akik rendszeresen járnak Ausztriába, ugyanis mint egy TikTok-vidóból kiderült, tömegével kezdik lecserélni a régi traffipaxokat, és most vége van a régi tűréshatárnak is – írja a Pénzcentrum.

Mint a videóból kiderül, az olyan régi trükkök, mint az egymás mellett haladás, már nem működnek, mert az új gépek egyszerre akár több kocsit is képesek bemérni. Ausztriában - akárcsak hazánkban - az autópályán 130 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség, de az új gépek akár már 3 kilométer/órás sebességtúllépést is észrevesznek.

A szenzorok még gyorsabbak is aktiválódnak, mint a régiek, emellett immár nemcsak hátulról, hanem elölről is fotózzák a gyorshajtókat. Az új szupertrafikkal már az egész országban elkezdték lecserélni a régieket, néhány hónap múlva tehát drasztikus büntetéshullám is jöhet a gyorshajtóknak.

@keszler.bertalan Hüha ? #autó #auto #autók #autobahn #autópálya #kocsi #cars #hírek #magyar #ausztria @Bubu @Bubu @Bubu ♬ eredeti hang - Bubu

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Gyengébb az amerikai feldolgozóipar, mint az elemzők gondolták

Gyengébb az amerikai feldolgozóipar, mint az elemzők gondolták

Gyorsult az amerikai feldolgozóipari szektor teljesítménycsökkenése februárban az Ellátásilánc-menedzsment Intézet (Institute for Supply Management - ISM) pénteken közzétett adatai alapján. Az Egyesült Államok feldolgozóipari ágazatának februári beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 47,8 pontra csökkent az előző havi, 2022 októbere óta a legmagasabb 49,1 pontról. Elemzők kedvezőbb adatot, 49,5 pontot vártak februárra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×