eur:
390.59
usd:
364.08
bux:
68175.49
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Izraeli légitámadásban megsérült lakóházak Gázában 2023. október 30-án. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 8000 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Ankara rákos betegeket fogad be a Gázai övezetből

örökország ezer rákos beteget és sebesült civilt fogad be az ostromlott Gázai övezetből - jelentette be vasárnap Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter.

Koca tájékoztatása szerint az övezetben az egyetlen onkológiai kórház a Török-palesztin Barátság Kórház, amelyben a héten elfogyott az aggregátorok működtetéséhez szükséges üzemanyag, s így megszűnt az ellátás a létesítményben.

A török miniszter az X-en tudatta, hogy egyeztetett egyiptomi kollégájával, hogy a kórházban ápolt betegeket a rafahi átkelőn keresztül Egyiptomba szállítják, ahonnan megszervezik továbbutazásukat Törökországba.

Törökország a gázai konfliktus kiélesedése óta mintegy 200 tonna humanitárius segélyt küldött az övezetbe, orvoscsoporttal is segíti azokat, akik átjutnak a rafahi átkelőn Egyiptomba, és azt is felajánlotta, hogy határ egyiptomi oldalán tábori kórházat állít fel.

Kedden az Egyesült Arab Emírségek jelentette be, hogy ezer sebesült gyereknek biztosít ellátást.

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint mintegy 240 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium adatai szerint az övezetben indított izraeli műveletek halálos áldozatainak száma átlépte a 9700-at, a sebesülteké pedig megközelíti a 25 ezret.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Brutális rekordprofitot ért el az MVM

Brutális rekordprofitot ért el az MVM

Az MVM gazdasági vezérigazgató-helyettese már előre vetítette egy Portfolio-interjúban, hogy rekord mértékű nyereséget érhetett el 2023-ban az MVM, most a hivatalosan közzétett éves jelentésből ez hivatalossá vált. Az európai és régiós energiapiacok fokozatosan stabilizálódtak a 2022-es sokkok után, így a második félévben is alapvetően egy nyugodtabb piaci környezetben tudott működni a társaság - és bár a csökkenő gázárak miatt visszaesett a társaság bevétele éves alapon, de a költségek sokkal nagyobb mértékben szorultak vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×