eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
A 85 éves Jocseved Lifsic nyilatkozik a sajtó képviselőinek a tel-avivi Sourasky klinikán 2023. október 24-én, egy nappal azután, hogy egyiptomi közvetítéssel a Hamász iszlamista terrorszervezet szabadon engedte őt és a 79 éves Nurit Coopert. A terrorszervezet közlése szerint humanitárius és egészségi okokból engedte el az idős nőket. Mindkettőjüket a Nir Oz kibucból rabolták férjeikkel együtt. A nyolcvanéves Amiram Coopert és a nyolcvanhárom éves Oded Lifsicet még mindig fogva tartja a Hamász.
Nyitókép: Abir Szultan

Hamász-bejelentés: sorban engedjük szabadon a túszokat

Újabb túszok szabadon engedésére készül a Hamász - közölte Abu Ubaida, a szélsőséges palesztin szervezet fegyveres szárnyának, az Ezzedin al-Kasszám Brigádoknak a szóvivője kedden, a Telegram közösségi oldalon közzétett videóüzenetben.

Bejelentette, hogy az elkövetkezendő napokban újabb külföldi túszokat engednek szabadon, de nem árult el további részleteket a foglyok számával vagy nemzetiségével kapcsolatban.

A Hamász október 7-én Izrael ellen intézett támadásának keretében rabolt el több száz embert izraeli területről.

Abu Ubaida keddi nyilatkozatában tagadta, hogy az izraeli katona, akinek kiszabadítását Jeruzsálemben hétfőn jelentették be, a Hamász foglya volt. Kijelentette, hogy a Gázai övezetben számos szervezet és személy tart fogva túszokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×