eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál
Izraeli katonák Észak-Izraelben, a libanoni határ térségében 2023. október 28-án. Feszült a helyzet a két ország között, miután a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Időt kér a Hamász, túszokat adna érte

Izraeli lobogókat tűznek ki gázai épületekre helyi hírek szerint. Nagyon szeretne a Hamász üzemanyagot is.

Hétfő reggel heves légi csapásokra ébredhettek a palesztinok Gáza északi részén - írja a 444 helyi forrásokra hivatkozva. A csapások a Shifa és Al-Quds kórházak vidékén történnek.

Izrael hadserege harckocsikkal, illetve tankokkal is benyomult Gázába.

Az X-en (Twitter) közben olyan videók jelennek meg, amelyeken izraeli zászlót tűznek ki gázai épületekre, de a felvételek hitelességét nemzetközi tudósítások egyelőre nem erősítették meg.

Vasárnap telefon- és internetszünetek voltak az érintett régióban, ez a kórházi ellátásban is gondokat okoz; Izrael szerint a Hamász kórházakba települt, hogy védje magát.

Közben Katar közvetítésével Izrael és a Hamász tárgyal is egymással, a Hamász túszokat engedhet szabadon, ha kap 5 napot és üzemanyagot. Az is szóba kerülhetett, hogy az összes túszt elengedik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×