eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
LISBON, MAINE - OCTOBER 27: Police vehicles are seen near the area where Robert Card, the suspect in two mass killings, was found dead on October 27, 2023 in Lisbon, Maine. Mr. Card, who allegedly killed 18 people in a mass shooting at a bowling alley and restaurant in Lewiston was found dead in nearby Lisbon.  (Photo by Joe Raedle/Getty Images)
Nyitókép: Joe Raedle

Vége a hajtóvadászatnak, megtalálták a Maine-i lövöldözőt

Valószínűleg öngyilkos lett a volt katona.

Véget ért a hajtóvadászat Maine államban: az Egyesült Államokban az utóbbi évek egyik legsúlyosabb gyilkosságának feltételezett elkövetőjét péntek este holtan találták, miután valószínűleg lőfegyverrel öngyilkosságot követett el.

Janet Mills Maine állam kormányzója péntek esti sajtótájékoztatóján azt mondta: "Meghalt. (...) A Maine állambeli rendőrség megtalálta a holttestet".

Michael Sauschuck, Maine állam közbiztonsági főnöke szerint

a 40 éves Robert Card, a hadsereg tartalékos katonája valószínűleg lőfegyverrel követett el öngyilkosságot.

A hatóságok azt közölték, hogy nem tudják megmondani, mikor vetett véget életének a gyanúsított.

A férfi szerda este egy félautomata puskával felfegyverkezve tüzet nyitott Lewinstonban egy bowlingpályán, majd mintegy tíz perccel később a 36 ezer lakosú város egyik bár-éttermében, 18 embert megölt és 13-at megsebesített.

Robert Card holttestére este (helyi idő szerint) negyed nyolckor bukkantak egy folyó mellett Lisbon Fallsban, mintegy húsz percre Lewiston városától, ahol a lövöldözés történt. Az autóját a közelben találták meg.

A szerdai mészárlás volt a legsúlyosabb az Egyesült Államokban a texasi Uvalde iskolájában történt lövöldözés óta, ahol egy fegyveres 2022 májusában 19 gyereket és két tanárnőt lőtt agyon.

A szerdai "tragikus és értelmetlen" tettet elítélve Joe Biden elnök csütörtökön felszólította a kongresszust, hogy fogadjon el "támadófegyver-tilalmat" - ez már a sokadik ilyen felhívás volt a demokraták részéről, annak ellenére, hogy évtizedek óta nem látott többség van egy ilyen jogszabály-módosítás mellett.

"Az amerikaiaknak nem kellene így élniük" - hangsúlyozta péntek esti nyilatkozatában Biden, utalva a "két drámai napra".

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×