eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Tátrai házaspár szavaz a lengyel parlamenti választásokon a Zakopane közelében fekvő faluban, Zabban 2023. október 15-én. A választásokkal egy időben népszavazást is rendeznek az Európai Unió migrációs csomagjáról, az állami vagyon privatizációjáról, a nyugdíjkorhatárról, valamint a fehérorosz határon emelt acélkerítésről.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Grzegorz Momot

Meghalt egy ember a lengyelországi választásokon

A tragédia vasárnap reggel történt.

Meghalt az egyik szavazó vasárnap reggel a lódzi Retkinia lakótelepen, a 183-as számú kerületi választási bizottság helyiségében.

A tragédia miatt végül nem zárták be a szavazóhelyet, mert a bizottság tagjai szerint az esemény olyan korán történt, hogy annak nincs hatása a választások lefolytatására - nyilatkozta Robert Sira, a Lódzi Kerületi Választási Bizottság tagja a PAP lengyel állami hírügynökségnek.

Egy másik esetben mentőt kellett hívni a Kelet-Lódz megyei 4. számú Tuszyn kerületi választási bizottsághoz, mert az egyik választópolgár elájult. Itt sem zárták be a szavazóhelyiséget.

Lengyelországban parlamenti választásokat és azzal egy időben népszavazást is tartanak vasárnap. Szavazni este kilencig lehet.

(A nyitókép illusztráció: Tátrai házaspár szavaz a lengyel parlamenti választásokon a Zakopane közelében fekvő faluban, Zabban 2023. október 15-én.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×