eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Patrick Herminie, a Seychelle-szigetek legnagyobb ellenzéki pártjának vezetője. Forrás: Youtube
Nyitókép: Forrás: Youtube

Gonosz varázslás és holttestek - vádemelés az ellenzéki vezér ellen egy, a turizmusáról ismert helyen

Boszorkányság miatt vádat emeltek hétfőn Patrick Herminie, a Seychelle-szigetek legnagyobb ellenzéki pártjának vezetője ellen.

A United Seychelles párt elnökét pénteken vették őrizetbe, a párt székhelyét és a politikus irodáját átkutatták. A vádemelést követően azonban óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Az ellenzéki politikus, aki a 2025-ös elnökválasztáson is indulni készül, 2007-től 2015-ig pedig a házelnöki tisztséget látta el, arról beszélt, hogy politikai indíttatású ügyről van szó, "olyan döntésről, amely közvetlenül Wavel Ramkalawan elnöktől ered".

A "boszorkányság", illetve "természetellenes és babonás" cselekmények miatt indított eljárásban Herminie mellett hat másik Seychelle-szigeteki és egy tanzániai állampolgár ül a vádlottak padján.

A nyomozás egy idősebb nő és egy fiatal férfi kiásott holttestével áll kapcsolatban,

amelyeket a főszigeten, Mahén találtak meg még augusztusban.

Herminie nevét a tanzániai állampolgár telefonjában találták meg, akit a Seychelle-szigetek nemzetközi repülőterén fogtak el szeptember végén. A helyi hírügynökség szerint a férfi csomagjában köveket, barnás folyadékkal teli üvegcséket, különböző porokat és olyan iratokat találtak, amelyek sátánistaként jellemzett nyelven, illetve szimbólumokkal írtak tele.

A helyi ügyészség szerint a dokumentumokban talált szimbólumok hasonlítanak azokhoz, amelyeket a szigetország megszentségtelenített vallási épületeiben, különösen katolikus templomaiban találtak a hatóságok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×