eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály székesegyház előtti téren tartott ünnepségen Kijevben 2023. július 28-án. Zelenszkij 2021. augusztus 24-én, Ukrajna függetlensége kikiáltásának harmincadik évfordulóján hirdette ki, hogy ezentúl az ukrán államiságnak is lesz nemzeti ünnepe, július 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Volodimir Zelenszkij: színházat és egyetemet ért orosz rakétacsapás Csernyihivben

Rakétacsapást mértek az Ukrajnát támadó orosz erők az észak-ukrajnai Csernyihivre, a támadásnak halálos áldozatai és sebesültjei is vannak - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat délben a Telegram közösségi alkalmazáson.

Bejelentése szerint a csapás a város középpontját érte, és eltalált egy színházat, valamint egy egyetemi épületet is.

Olekszandr Lomako csernyihivi ügyvivő polgármester később bejelentette, hogy a támadásnak 7 halálos áldozata és 110 sebesültje volt. A belügyminisztérium közlése szerint az egyik halálos áldozat egy hatéves gyermek, a sebesültek között pedig 12 gyermek és 10 rendőr is van.

A tárca azt is közölte, hogy a támadás idején az érintett téren sokan éppen templomba tartottak.

Később az ENSZ is elítélte a támadást. Denise Brown, az Ukrajnával folytatott humanitárius együttműködésért felelős ENSZ-megbízott közleményében kiemelte, hogy nem az első orosz csapásról van szó, amelynek polgári áldozatai vannak, és a civilek lakta körzetek elleni támadások azonnali leállítására szólította fel Moszkvát.

A kijevi légierő arról számolt be, hogy az orosz erők nyugaton és a középső részen drónokkal támadták Ukrajnát. Közlésük szerint 17 drónt indítottak, de ezek közül 15-öt az ukrán légvédelem megsemmisített. A másik kettő becsapódott Hmelnyickijben és Zsitomirban, és károkat okozott a civil infrastruktúrában. Hmelnyickij kormányzóhelyettese két sebesültről is bejelentést tett.

Az ukrán közlés szerint iráni drónokról van szó.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×