eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Zseenbek Kulubajev kirgiz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

"Mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján" - közölte Szijjártó Péter

Magyarország támogatja Türkmenisztán javaslatát az ENSZ-ben a Globális Biztonsági Stratégia kidolgozására, "mert mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban" - írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

"Mi, magyarok is - sajnos a világ számos nemzetével együtt - közvetlenül tapasztaljuk a háború jelentette kihívásokat és szenvedést. Az ENSZ-ben most fontos (lenne) minden olyan kezdeményezés, amely az Alapokmány megerősítését, a fegyveres konfliktusok békés, politikai úton történő rendezését, a háborúk megelőzésére irányuló diplomáciai erőfeszítések támogatását tűzi ki célul" - írta Szijjártó Péter miután telefonon egyeztetett Rashid Meredov türkmén külügyminiszterrel.

Hozzátette: Türkmenisztán mindezek gondolatok mentén tesz javaslatot az ENSZ-ben a Globális Biztonsági Stratégia kidolgozására, melyet Magyarország támogat. Mert mi támogatunk mindent, ami végre békét hozhat a világ bármely pontján, kiváltképp a szomszédunkban.

"Ma mindezt megerősítettem Rashid Meredov türkmén külügyminiszter-kollégának telefonbeszélgetésünk során" - zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×