eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Amerikai dollárbankjegyeket számolnak egy hanoi bankban 2022. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Luong Thai Linh

Közel félmillió dollárral fogtak el ukránokat, gyanús lett a pénz eredete

Csaknem félmillió dollárt foglaltak le a román hatóságok a szeretvásári (Siret) határátkelő térségében két ukrán állampolgártól, akik ellentmondásos információkat szolgáltattak a készpénz eredetét illetően - közölte szerdán a román határrendészet.

Az eset még kedden délben történt. A határrendészek az országhatár felől Szeretvásár felé gyalog közlekedő, 47 éves, ukrán-román kettős állampolgárságú nőnél 100 ezer dollárt találtak 100 dolláros címletekben. Az illető azt állította, a pénz az övé, mivel azonban nem tudta igazolni, hogy az országba történt belépéskor bejelentette volna a vámon a nála lévő valutát, a pénzt lefoglalták.

Három órával később egy ukrán állampolgárságú, 50 éves férfi jelentkezett a szeretvásári határátkelőnél, hogy "visszakérje" a lefoglalt 100 ezer dollárt, amelyről azt állította, hogy az övé. Bizonyítékképpen közölte, hogy

a nála lévő hátizsákban további 400 ezer dollár van,

és a teljes félmillió dolláros összegnek ő a tulajdonosa.

A hátizsákban a román határrendészek további 390 ezer dollárt találtak, mivel azonban a két nyilatkozat ellentmondott egymásnak, hamis tanúzás gyanújával feljelentést tettek a radóci (Radauti) ügyészségen, és az ukrán férfinál lévő valutát is lefoglalták.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×