eur:
389.57
usd:
364.05
bux:
68129.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Füst száll a magasba a mariupoli Azovsztal acélmű területén egy orosz támadás során 2022. május 5-én. Az Azovsztal az utolsó olyan terület az Azovi-tenger partján fekvő kikötővárosban, amelyet az orosz erőknek még nem sikerült elfoglalniuk, oda vették be magukat a várost védő ukrán katonák, és több száz civil is ott talált menedéket.
Nyitókép: MTI/AP

Az ukránok szerint az oroszok aláaknázták az összes hidat Mariupolban

Az ukrán sajtó szerint Oroszország arra készül, hogy az ukrán hadsereg hamarosan megkezdi Mariupol visszafoglalását.

Petro Andruscsenko, a Donyeck megyei Mariupol Ukrajna által kinevezett és tavaly óta Kijevbe menekült polgármesterének tanácsadója a Telegram üzenetküldő alkalmazás egyik csatornáján azt állítja, hogy az orosz hadsereg a kikötőváros az ukrán hadseregtől való megvédésére készül.

Az ukrán Korrespondent.és a KárpátHír által idézett állítások szerint az orosz erők aláaknázták az összes hidat, valamint torlaszokat és védelmi állásokat alakítottak ki Mariupolban.

“A megszállók korlátozták a hidakon való áthaladást, a védelmi állásokat pedig kerítéssel zárták körül. Az orosz propaganda ellenére a városban állomásozó erők határozottan készülnek a Mariupolért vívott elkerülhetetlen harcra” - írta Andruscsenko.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Erre nagyon kell figyelni a magyar cégeknek: fontos határidő közeleg, a biztonságuk a tét

Erre nagyon kell figyelni a magyar cégeknek: fontos határidő közeleg, a biztonságuk a tét

A kiberfenyegetések száma arányosan növekszik azzal, ahogy a vállalkozások egyre szélesebb körben alkalmaznak digitális technológiát, ugyanis sok esetben ők az elsődleges célpontjai ezeknek a támadásoknak. Mára nincs olyan vállalat, amely ne nézne szembe kiberbiztonsági kockázatokkal, ezért vált az utóbbi időben egyre aktuálisabbá a vonatkozó EU-s szabályozás megújítása. A jellemző támadások természetéről, a vállalati kiberbiztonság erősítésének szükségességéről, az EU új irányelvéről, a NIS 2-ről, valamint annak magyar implemetációjáról Bor Olivérrel, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának kiberbiztonsági és kommunikációs szakértőjével beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×