eur:
389.42
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Odessza orosz légitámadás után. Forrás:Twitter/Chief
Nyitókép: Forrás:Twitter/Chief

Az oroszok ismét lecsaptak Odesszára

Három egymást követő éjszaka ágyúzták és rakétákkal lőtték az oroszok a fekete-tengeri ukrán kikötővárost és környékét.

Az oroszok főleg raktárakat, katonai létesítményeket támadtak, de jutott gránát és rakéta lakóépületeknek is. A helyi ukrán hatóságok több sebesültről számoltak be, de azt nem tudni, hogy halottak is vannak-e.

A portfolio.hu azt írja: Moszkvában közölték, hogy az ukrán tengeri drónokat tároló üzemeket, valamint üzemanyag-utántöltő állomásokat lőnek, főleg különféle robotrepülőgépekkel.

Kijev ezzel szemben azt állítja, hogy az ukrán gabonaszállítást akarják ellehetetleníteni (Ukrajna hajlandó lenne folytatni a gabonaszállítást a hétfőn bedőlt gabonaalku ellenére is).

A portál szerint a sorozatos támadások valószínűleg túlterhelték a ukrán légvédelmet, és így egyre kevésbé tudják védeni a várost, illetve a környéket.

Odessza a legutóbbi orosz légitámadás után. Forrás:Twitter/ Chief
Odessza a legutóbbi orosz légitámadás után. Forrás:Twitter/ Chief

Fogytán a lőszer és a legutóbbi légicsapásokban a hírek szerint megsemmisült a német eredetű Gepard légvédelmi páncélos, valamint egy Sz-300-as rakétarendszer indítója is.

Az Egyesült Államok épp kedd éjszaka jelentette be azt, hogy újabb légvédelmi eszközöket tervez szállítani Ukrajnába, többek között NASAMS légvédelmi rakétarendszereket, ezek megérkezése azonban időbe telik.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×