eur:
389.39
usd:
362.65
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Flag of Uganda
Nyitókép: Manuel Augusto Moreno

Az Egyesült Államok szankciókkal sújtja az ugandai LMBT-ellenes törvény felelőseit

Akár halálbüntetés is járhat az azonos neműek szexuális kapcsolatáért.

Az Egyesült Államok vízumkorlátozással sújt a "demokratikus folyamat aláásásáért" felelősnek tartott ugandai tisztségviselőket, miután a kelet-afrikai országban életbe lépett a homoszexualitást drákói szigorral büntető, bizonyos esetekben akár halálbüntetéssel is sújtó törvény.

Az amerikai külügyminisztérium pénteki közleménye nem nevezte meg a szankcionált tisztségviselőket, hozzátette viszont, hogy további lépéseket fontolgat olyanok nagyobb elszámoltathatósága céljából, akik "felelősek a demokratikus folyamat aláásásáért - vagy cinkosok abban -, megsértik az emberi jogokat, köztük a LMBT közösséghez tartozókét, vagy korrupciós cselekményeket követnek el".

A kampalai parlament májusban fogadott el egy olyan törvényt, amely a korábbinál is súlyosabb büntetésekkel fenyegeti az azonos neműek szexuális kapcsolatát, egyes esetekben a halálbüntetést is kiszabhatóvá teszi. A homoszexualitást a gyarmati idők óta üldözi törvény Ugandában, csakúgy, mint az 54 afrikai ország többségében.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×