eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Lezárt sorompók a Letenye-Goricani határátkelőnél 2022. december 31-én éjfél előtt. Horvátország január elsejétől huszadik országként csatlakozott az euróövezethez, valamint a schengeni övezet teljes jogú tagjává vált.
Nyitókép: MTI/Varga György

Horvátországba megy a család nyaralni, ezek a legfontosabb "gyerekszabályok"

Ha kicsi gyermekkel utazik, akkor elengedhetetlen a speciális ülés.

A Zsaru magazin szedte össze a legfontosabb közlekedési tudnivalókat azok számára, akik Horvátországba indulnak nyaralni. Mi a gyerekekre vonatkozó szabályokra hívjuk fel a figyelmet.

12 éves kor alatt nem ülhet gyerek az anyósülésen, 5 éves korig pedig a gyerekülés használata is kötelező a hátsó ülésen.

Speciális ülésben, a vezető melletti ülésen – a menetiránynak háttal – is szállítható a kicsi 2 éves kor alatt, de kikapcsolt légzsák mellett.

A kerékpárosokra vonatkozó szabály, hogy 16 éves kor alatt kötelező a bukósisak biciklizés közben.

A robogó is fontos kérdés lehet. A Horvát Köztársaság területén a külföldön regisztrált motorkerékpárok csak akkor vehetnek részt a forgalomban, ha rendelkeznek rendszámtáblával, valamint érvényes forgalmi engedéllyel. Tekintettel arra, hogy Magyarországon a robogókat nem kell regisztráltatni, így nincs rendszámtáblájuk, de forgalmi engedély sincs rájuk, következésképpen Horvátországban nem vehetnek részt a forgalomban.

Még egy fontos intelem: az autónak kötelező tartozéka a láthatósági mellény.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×