eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Vlagyimir Putyin orosz (b) és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök megbeszélést folytat Putyin nyári rezidenciáján, a szocsi Bocsarov Rucsejben 2023. június 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Kreml/Gavriil Grigorov

Atomfegyverek telepítését jelentette be Vlagyimir Putyin

Július 7-8-án kezdődik meg az orosz atomfegyverek Fehéroroszországba telepítése - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával Szocsiban folytatott megbeszélésén.

"Minden a terv szerint halad a legérzékenyebb kérdésekben, amelyekben önnel megállapodtunk. Mint tudja, július 7-8-án befejezzük a megfelelő létesítmények előkészítését, és azonnal megkezdjük a vonatkozó fegyvertípusoknak az önök területén történő telepítésével kapcsolatos tevékenységet. Tehát minden a terv szerint halad, minden stabil" - mondta az orosz elnök Szocsiban pénteken.

Putyin a találkozó informális részéről készült felvételen elmondta, hogy a nap folyamán később "szemtől szemben" fog biztonsági kérdésekről tárgyalni Lukasenkával. "Egészében véve a helyzet stabil, sőt, azt mondanám, hogy jó. Ezen a területen magabiztosan működünk együtt" - mondta.

Szocsi, 2023. június 9.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) fogadja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfőt nyári rezidenciáján, a szocsi Bocsarov Rucsejben 2023. június 9-én.
MTI/AP/Kreml/Pavel Bednyakov
Szocsi, 2023. június 9. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) fogadja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfőt nyári rezidenciáján, a szocsi Bocsarov Rucsejben 2023. június 9-én. MTI/AP/Kreml/Pavel Bednyakov

Május 26-án írtunk arról, hogy Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azzal indokolta az orosz nukleáris fegyverek Fehéroroszországba telepítését, hogy mind ezt az országot, mind pedig az orosz–fehérorosz "szövetségi államot" nagyon-nagyon "ellenséges közeg veszi körül". Ez, mint mondta, megköveteli Minszk és Moszkva szövetségének erősítését.

Előtte egy nappal írták alá azt szerződést, amely az orosz atomfegyverek fehéroroszországi

tárolásáról

szól. Ezeket a dokumentumokat látta el kézjegyével Minszkben Szergej Sojgu orosz és Viktar Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter.

Címlapról ajánljuk

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×