eur:
389.15
usd:
367.28
bux:
55900.83
2023. szeptember 29. péntek Mihály
385795 01: FILE PHOTO: FBI Agent Robert Philip Hanssen is shown in this undated file photo, released by the FBI February 20, 2001. Hanssen was arrested two days ago and accused of spying for Russia, allegedly giving the KGB the names of three Russian intelligence agents working for the United States, the FBI said in a press conference today. (Photo courtesy of FBI/Newsmakers)
Nyitókép: FBI/Newsmakers/Getty Images

Holtan találták az USA egyik legsúlyosabb orosz kémbotrányának elkövetőjét

Elhunyt a Moszkvának éveken át kémkedő Robert Hanssen, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egykori ügynöke.

A 79 éves férfit élettelenül találták hétfőn reggel Colorado államban lévő börtöncellájában - közölte a büntetésvégrehajtási intézet. Hanssent megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült, és nem sokkal később halottnak nyilvánították.

A volt FBI-ügynököt 2002-ben ítélte életfogytiglani szabadságvesztésre egy büntetőtörvényszék a Virginia állambeli Alexandria városában Oroszország javára végzett kémtevékenység vádjával.

A Hanssen-ügy az Egyesült Államok egyik legsúlyosabb kémbotránya volt. A férfi 25 éven át dolgozott az FBI-nak és ez idő alatt - megszakításokkal - 15 évig kémkedett Moszkva számára. Egyebek között műholdakról, korai figyelmeztető rendszerekkel, amerikai fegyverfejlesztésekkel és védelmi stratégiákkal, valamint kommunikációs és hírszerzési létesítményekkel kapcsolatos bizalmas adatokat adott tovább.

(A nyitóképen: Robert Philip Hanssen FBI-ügynök egy dátumozatlan, 2001. február 20-án - néhány nappal a letartóztatása után - kiadott fényképen.)

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×