eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
III. Károly brit király (b) üdvözli sétájáról visszatérve a rá várakozó helybélieket székelyföldi birtoka előtt Zalánpatakon 2023. június 4-én. Mellette vendéglátója, Kálnoky Tibor (b2).
Nyitókép: MTI/Kátai Edit

Székelyföldre látogatott a brit uralkodó

III. Károly félhivatalos bukaresti látogatása befejeztével utazott zalánpataki birtokára.

Mint arról a kroniakonline.ro beszámolt a brit uralkodó Zalánpatakon a gépkocsijából kiszállva előbb házigazdájához, Kálnoky Tibor grófhoz és feleségéhez, Annához ment, és köszöntötte őket. III. Károlyt helyibeliek is üdvözölték a Kovászna megyei településen, ahol évekkel ezelőtt házat vásárolt.

A király integetett a fogadására kivonult falusiaknak, majd odament hozzájuk, kezet fogott velük, és szóba elegyedett az emberekkel. Még azt sem vette zokon, hogy a zalánpataki asszonyok közül többen is arcon csókolták, az uralkodó viszonozta a puszit. A királynak egy kislány egy csokor sárga színű mezei virágot nyújtott át, ugyanakkor egy nőtől is virágcsokrot kapott. Miután röviden elbeszélgetett az emberekkel, a brit uralkodó házigazdája társaságában bevonult zalánpataki birtokára.

Az ötnapos magánlátogatásra Romániába érkezett III. Károly – aki korábban, walesi hercegként rendszeres vendégnek számított az országban –

gépe pénteken délután landolt Bukarestben, ahol Klaus Iohannis román államfő katonai tiszteletadással fogadta az elnöki hivatalban.

III.Károly 1998 óta rendszeres vendégnek számít Erdélyben, ahol több házat is vásárolt, valamint a székelyföldi Zalánpatakon falusi gazdasága van. Ezeket szinte minden évben felkeresi. A brit királyi családnak erdélyi magyar gyökerei is vannak. III. Károly szépanyja, gróf Rhédey Klaudia volt, aki három gyermek édesanyjaként fiatalon, tragikus körülmények között húnyt el. Az ő egyik unokája, Teck Victoria-Mary herczegnő V. György brit uralkodó felesége volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Brutális béremelkedés Magyarországon, de így katasztrofális a helyzet

Az EU-n belül Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben a munkaerőköltségek 2023 második negyedében az előző év azonos időszakához képest. A mutató egyik összetevőjénél, a béreknél is Magyarországon volt kimutatható a legnagyobb mértékű emelkedés, ami nem is csoda, hiszen az infláció mértéke is nálunk volt a legmagasabb az EU tagországai között a vizsgált időszakban. Ennek hatására pedig nem meglepő, hogy a reálkeresetek nagymértékben csökkennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×