eur:
368.87
usd:
342.61
bux:
49204.55
2023. június 8. csütörtök Medárd
Black smoke from explosion in Kyiv, Ukraine. Russian invasion to Ukraine. Missile attack in Kyiv. Kyiv cityscape, view from window. War in Ukraine. Russian agression in Ukraine.
Nyitókép: Nataliia Shcherbyna/Getty Images

Észak felől támadták az oroszok Kijevet

Május eleje óta a 13. egymás után. Mint mindig, éjszaka, levegőből.

Az orosz erők éjjel ismét támadták Kijevet - közölte a helyi polgári és katonai közigazgatás pénteken, azt állítva, hogy minden rakétát elfogtak és megsemmisítettek.

"Újabb légitámadás Kijev ellen, május eleje óta a 13. egymás után! Mint mindig, éjszaka" - közölte a közigazgatás a Telegram üzenetküldő oldalán. A tájékoztatás szerint

a robotrepülőgépeket Tu-95MSZ stratégiai bombázók indították a Kaszpi-tenger térségéből.

Kijev légterében minden ellenséges célpontot felderítettek és megsemmisítettek - írták a hatóságok.

Az ukrán vezérkar péntek reggeli napi tájékoztatójában több mint ötven orosz légitámadásról számolt be, amelyeket robbanóanyagot hordozó drónnal és rakétatákkal hajtották végre.

Egy SZ-300-as rakéta eltalált egy gátat a Donyecki területen, Karlivka térségében - közölte a vezérkar, hozzátéve, a térségben nagy az árvízveszély.

Oroszországban egy robbanás okozott károkat egy épületben a Krímhez közeli Krasznodar városában, a RIA Novosztyi hírügynökség által idézett helyi hatóságok szerint anélkül, hogy áldozatokkal járt volna. A Readovka orosz hírportál a Telegram-csatornáján egy olyan épületről posztolt fotót, amelynek legfelső emelete és teteje megsérült és megfeketedett.

Az incidens okát vizsgálják - közölte Krasznodar polgármestere, Jevgenyij Naumov a Telegramon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×