eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Az orosz parlamenti alsóház, az Állami Duma plenáris ülése Moszkvában 2020. január 23-án. Az alsóházban megkezdődött a Vlagyimir Putyin orosz elnök január 15-i beszédében bejelentett alkotmánymódosító javaslat vitája.
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Moszkva: Lengyelországot meg kell büntetni

Komoly pénzügyi kárpótlást várnak Varsótól "a kelet-európai ország második világháború utáni szovjet újjáépítésért".

Moszkva válaszlépéssel fenyegetett, amikor Varsóban lefoglalták az orosz gimnázium épületét - írta a hirado.hu a Reuters tudósítása alapján.

Vjacseszlav Volodin, az orosz parlament alsóházának elnöke vasárnap kijelentette: Lengyelország csak „a mi országunknak köszönhetően” létezik államként, és hogy több mint 750 milliárd dollárt kell fizetnie Oroszországnak, hogy kárpótolja azt a második világháború utáni szovjet beruházásokért. Vjacseszlav Volodin vasárnap felszólított arra, hogy tiltsák meg a lengyel teherautók áthaladását orosz területen.

Az Állami Duma, a parlament alsóházának elnöke nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Lengyelországot meg kell büntetni azért, mert Moszkvával szembeni, ellenséges cselekedeteinek sorozatával „elárulta a történelmi emlékezetet”, hogy a Szovjetunió felszabadította az országot a náci Németország alól.

Oroszország a múlt hónapban megígérte, hogy keményen fog reagálni varsói nagykövetségi iskolájának „törvénytelen elfoglalása” miatt, amit Moszkva a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezmény durva megsértésének nevezett. Lengyelország április végén ugyanis lefoglalta a varsói orosz gimnázium épületét, s bejelentették, hogy az a varsói városvezetés tulajdona lesz.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 21:40
×
×
×
×