eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Bobi a világ legöregebb kutyája - videó

A Guinness-világrekordok szerint a világ legöregebb kutyája a 31 éves fajtiszta portugál alentejo masztiff.

A kutya gazdája, Lionel Costa elmondta, Bobi korához képest jó egészségnek örvend, bár ma már nehezen jár, és látása is megromlott. Életkorát a portugál kormány háziállatokról vezetett adatbázisa hitelesítette, amelyet az állatorvosok országos szövetsége kezel.

Costa elmondta, a "nyugodt, békés környezet" lehet kutyája hosszú életének titka, és persze a génjei, Bobi anyja ugyanis 18 évet élt. Noha egész életében szabadon kószált a Costa-házat körülvevő erdőkben, idős korában már inkább otthon, az udvaron tölti az idejét, nagyrészt alvással.

Bobi születésnapját egy "nagyon hagyományos", legalább százfős portugál ünnepség keretében tartották meg szombaton, a Costa család Conqueiros faluban lévő otthonában, ahol Bobi egész életét töltötte - közölte a kutyatulajdonos.

Bobi születésekor a jelenleg 38 éves Costa csupán nyolc éves volt, így számára a kutya a múlt élő emléke. "Ha ránézek, mintha azokra az emberekre emlékeznék, akik a családunk részei voltak, de sajnos már nincsenek velünk" - mondta Costa a Guinnessnek.

Bobinak sok évtizedes rekordot sikerült megdöntenie: az előző korrekorder kutya az ausztrál Bluey volt, amely 1939-ben 29 évesen és 5 hónaposan pusztult el.

A Guinness tavaly januárban még egy másik kutyát, a 23 éves Spike nevű csivavát ismert el a legidősebb élő kutyaként, ám a rekordot két héttel később felülvizsgálták, és Bobi kapta meg a legidősebb élő kutya címét is.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×