eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Kutyákat lőttek ki a rendőrök Kelet-Londonban, gazdájukat sokkolózták

A két állat egy nőt támadott meg még vasárnap kora este.

A rendőrök azt követelték a férfitól, hogy adja át nekik kutyáit, amit ő nem tett meg. A közösségi médiában terjedő videofelvétel szerint ezután a férfit elektromos sokkolóval tették cselekvésképtelenné, majd lelőtték kutyáit a rendőrök - írja a BBC.

A férfit ezt követően le is tartóztatták. Egy videón látható, ahogy egy csoportnyi rendőr, kezükben fogórúddal, rohampajzzsal és fegyverrel közelednek a férfi és a kutyák felé, ám azok el akarják hagyni a helyszínt. Hallható, ahogy a rendőrök megpróbálják rávenni a férfit, hogy adja át a kutyákat. Úgy tűnik, hogy a helyzet egyre inkább elmérgesedett, mielőtt a két kutyát lelőtték.

"A rendőrök a helyszínre érkezve azzal szembesültek, hogy a két kutya agresszív viselkedése komoly aggodalomra adott okot, és jelentős veszélyt jelentett rájuk nézve. Az incidenssel kapcsolatban egy férfit letartóztattak" - áll a rendőri közleményben.

A közlemény kitér arra is, hogy az incidens során sokkolót használtak, a két kutyát "a rendőrség a helyszínen elpusztította", de senkit nem szállítottak kórházba.

"Egy rendőrnek sosem könnyű meghozni ezt a döntést, de kötelessége cselekedni, ha szükséges, mielőtt további sérülések keletkeznének" - folytatódott a közlemény.

A testület szakmai normákért felelős igazgatósága felülvizsgálja az incidens körülményeit - tette hozzá a testület.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×