eur:
392.7
usd:
361.95
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Nyitókép: Twitter

Különleges, páncélosokkal teli vonat tart Ausztriában kelet felé – videó

Az Ukrajnának szánt olasz önjáró lövegek okoztak felfordulást az udinei állomáson.

A több tucat mobil tüzérségi eszközzel megrakott konvoj áthaladása ámulatba ejtette az utasokat Udine vasútállomásán – írja osztrák lapok források alapján az autoszektor.hu.

A vonat, amelyet néhányan mobiltelefonnal is videóra vettek, kis sebességgel haladt át az állomáson Ausztria felé. Egyes szemtanúk szerint 155 mm-es M109-es önjáró lövegekről volt szó, amelyeken láthatóan semmilyen azonosító jel nem volt.

Luca Ciriani, a parlamenttel fenntartott kapcsolatokért felelős olasz miniszter a Rai közszolgálati műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy ezek "önjáró tüzérségi járművek", amelyeket Ukrajnába szánnak, és egy katonai segélycsomag részei, amelyről az előző kormány döntött. Ciriani kifejtette, hogy a nehéz tüzérségi fegyevereket eddig olasz raktárakban tárolták.

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×