eur:
392.8
usd:
367.81
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az indiai légierő (IAF) MiG-29 UPG vadászgépe. Forrás:Twitter/Hush-Kit Aviation News,
Nyitókép: Twitter/Hush-Kit Aviation News

Oroszország már nem tud fegyvereket szállítani Indiának

Az ukrajnai háború miatt nem tudja teljesíteni az Indiának megígért létfontosságú védelmi felszerelések leszállítását - közölte az indiai légierő (IAF) képviselője.

A két ország között a legnagyobb folyamatban lévő ügyletnek része egy Sz-400-as légvédelmi rakétarendszer, amelyet az indiai kormány 2018-ban 5,4 milliárd dollárért (1,8 billió forint) vásárolt. Az IAF ezen kívül Szu-30-as és MiG-29-es vadászrepülőgépek leszállítását is várja Oroszországtól.

Oroszország és előtte a Szovjetunió évtizedeken át India első számú fegyverexportőre. India 2017 óta 18,3 milliárd dollárt (6400 milliárd forint) költött fegyverekre, amelyből az orosz import 8,5 milliárd dollárt (2900 milliárd forint) tett ki.

Az elmúlt két évtizedben az indiai kormány arra törekedett, hogy csökkentse függőségét Moszkvától,

és inkább olyan nyugati országok felé nyisson, mint Franciaország, Izrael és az Egyesült Államok. A kormány a belföldi vállalatokat is arra ösztönzi, hogy a globális vállalatokkal együttműködve növeljék az indiai termelést.

Oroszország újdelhi nagykövetsége nem erősítette meg az indiai állítást. A legnagyobb orosz állami fegyverexportőr, a Roszoboronekszport egyelőre nem reagált.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×