eur:
371.25
usd:
344.97
bux:
47268.24
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Nyitókép: Unsplash.com

Borzcsaládok bénítják a vasúti közlekedést Hollandiában

A védett állatok aláásták a síneket.

A BBC beszámolója szerint keddtől legalább egy hétre le kellett állítani a közlekedést a Den Bosch és Boxtel közötti vasútvonalon, miközben már egy másik fontos vonala is kiesett a napokban a holland vasútnak. A leállás hátterében szokatlan dolog áll: borzok ástak alagutatkat a sínek alá – számolt be az esetről a Hvg.hu.

A holland vasúthálózat karbantartását végző ProRail vezérigazgatója közölte: a borzok alagútjai miatt a vasúti pálya megsüllyedhet, de miután védett állatokról van szó, külön engedély kell ahhoz, hogy a sínektől távolabb vigyék őket. John Voppen elmondása alapján a cég rendkívüli tárgyalásokat folytat az infrastrukturális minisztériummal, de az engedélyekre várni kell.

A Den Boscht Boxtelen át Eindhovennel összekötő vasút az egyik legfontosabb holland vonal, ahol most legalább jövő keddig teljes leállásra, de minimum korlátozott forgalomra kell készülni. Az ország egy másik vasútvonalán, Molkwerumnál néhány hete szintén borzalagutak miatt kellett leállítani a közlekedést, legalább áprilisig.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Fontos megállapodás született, remekelnek a tőzsdék

Fontos megállapodás született, remekelnek a tőzsdék

Gazdasági adatok tekintetében ma az inflációs és kamatemelési kilátások szempontjából kifejezetten fontos átfogó havi munkaerőpiaci statisztika érkezik majd Amerikából – tegnapi információ ehhez kapcsolódóan, hogy a várakozásokat alulmúlva nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban, ez pedig azt mutatja, hogy a munkaerőpiac még mindig feszes. Kedvező hír a tengerentúlról, hogy az amerikai szenátus tegnap este elfogadta a Joe Biden elnök által támogatott kétpárti törvényt, ami felemeli az államadósság 31 ezer milliárdos felső határát, és ezzel elkerüli az ország a fizetésképtelenséget. Ami pedig a részvénypiaci folyamatokat illeti, az adósságplafon-dealt értékelve jó hangulatú kereskedést láthatunk Európában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×