eur:
395.64
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Unsplash.com

Borzcsaládok bénítják a vasúti közlekedést Hollandiában

A védett állatok aláásták a síneket.

A BBC beszámolója szerint keddtől legalább egy hétre le kellett állítani a közlekedést a Den Bosch és Boxtel közötti vasútvonalon, miközben már egy másik fontos vonala is kiesett a napokban a holland vasútnak. A leállás hátterében szokatlan dolog áll: borzok ástak alagutatkat a sínek alá – számolt be az esetről a Hvg.hu.

A holland vasúthálózat karbantartását végző ProRail vezérigazgatója közölte: a borzok alagútjai miatt a vasúti pálya megsüllyedhet, de miután védett állatokról van szó, külön engedély kell ahhoz, hogy a sínektől távolabb vigyék őket. John Voppen elmondása alapján a cég rendkívüli tárgyalásokat folytat az infrastrukturális minisztériummal, de az engedélyekre várni kell.

A Den Boscht Boxtelen át Eindhovennel összekötő vasút az egyik legfontosabb holland vonal, ahol most legalább jövő keddig teljes leállásra, de minimum korlátozott forgalomra kell készülni. Az ország egy másik vasútvonalán, Molkwerumnál néhány hete szintén borzalagutak miatt kellett leállítani a közlekedést, legalább áprilisig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×