eur:
368.37
usd:
344.76
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
New York, 2017. szeptember 11.Rupert Murdoch ausztrál-amerikai médiamágnás a spanyol Rafael Nadal és a dél-afrikai Kevin Anderson játékát nézi az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2017. szeptember 10-én. Nadal 6:3, 6:3, 6:4 arányban győzött és megszerezte 16. Grand Slam-bajnoki címét.  (MTI/EPA/Justin Lane) *** Local Caption *** 53000073
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Az "elcsalt választás" miatt áll bíróság előtt a Fox News tulajdonosa, Rupert Murdoch

A szavazógépeket gyártó cég perelte be a médiavállalatot rágalmazás miatt.

A Fox News amerikai televízió egyes kommentátorai is hangoztatták a csatorna műsoraiban Donald Trump volt amerikai elnök és szövetségesei azon állítását, hogy a Demokrata Párt elcsalta a 2020-as elnökválasztást, amelyből Joe Biden került ki győztesként - ismerte el Rupert Murdoch, a Fox News televíziót is tulajdonló Fox Corp. vezérigazgatója.

Murdoch a médiavállalat elleni rágalmazási perben tett tanúvallomásának hétfőn napvilágra került részletei szerint azt is elismerte, hogy ő maga nem tett semmit annak érdekében, hogy leállítsa ezeknek a nézeteknek a népszerűsítését a televízió műsoraiban.

A Fox News televízió ellen az elektronikus szavazási hardvereket és szoftvereket gyártó Dominion Voting Systems indított eljárást rágalmazás miatt. A közzétett bírósági dokumentumok között volt Murdoch vallomásának azon része, amelyben arra a kérdésre válaszolt, hogy tudomása volt-e arról, hogy a csatorna egyes kommentátorai - Lou Dobbs, Maria Bartiromo, Jeanine Pirro és Sean Hannity - teret adtak a műsorokban Trump állításainak.

Murdoch elmondása szerint hetekkel a választás előtt, még 2020 szeptemberében szorgalmazta, hogy Lou Dobbs kerüljön le a csatorna képernyőjéről, mert "szélsőségesnek" találta. Murdoch azt is mondta,

"kifejezetten rossz", hogy Rudy Giuliani volt New York-i polgármester Trump tanácsadója, mert "tévesen ítéli meg a dolgokat" és "szélsőségesen pártos" gondolkodású.

Arra a kérdésre, hogy kérhette volna-e azt, hogy Giuliani, illetve Trump egy másik ügyvédje, Sidney Powell ne kerülhessen adásba, Murdoch azt felelte, hogy lett volna erre lehetősége, de nem tette meg.

A denveri székhelyű Dominion Voting Systems azért indított pert, mert úgy vélte, a Fox News bizonyos munkatársai szándékosan felerősítették Trump egyes támogatóinak azokat az állításait, amelyek szerint a Dominion által gyártott szavazógépek meghamisították a 2020-ban leadott voksokat. A Dominion Voting Systems szerint a Fox olyan vendégeknek adott megszólalási lehetőséget, akik hamisan vádolták és rágalmazták a vállalatot, ráadásul mind a Fox News, mind a Fox Corp. vezetősége tisztában volt azzal, hogy "köztudott hazugságokat állítottak, és bár hatalmukban állt volna ezt leállítani, mégsem tettek semmit".

Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást
Aréna

Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást

Az ukránok számára egy nagyon sikeres ellentámadás hozhatja meg a béketárgyalásokat, míg az orosz ellencsapást a hiányos tisztikar is nehezíti – véli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója. Tálas Péter erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×