eur:
392.28
usd:
366.98
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Hírességek Twitter-fiókját törte fel, most kemény döntés született az ügyében

A brit férfi kiadatását az Egyesült Államok kérte: Joseph James O'Connort 2021 júliusában fogták el Esteponában.

A férfi több mint 130 ismert ember Twitter-fiókját törte fel, áldozatai közt volt Joe Biden és Barack Obama, valamint Elon Musk, Bill Gates és Kanye West is – írja a BBC.

Egy bírósági közlemény szerint teljesültek a feltételek ahhoz, hogy O'Connort átadják az amerikai hatóságoknak: összesen 14 bűncselekménnyel vádolják, közte titkok felfedésével, bűnszervezeti tagsággal, számítógépes rendszerekhez való illegális hozzáféréssel, internetes csalással, pénzmosással és zsarolással. Kaliforniában és New Yorkban is felelnie kell mindazért, amit elkövetett.

Az amerikai vádak szerint a férfi azt követően, hogy bejutott a fiókokba, azok követőitől azt kérte, küldjenek neki Bitcoint. Cserébe azt ígérte, megduplázza a neki küldött összeget.

A spanyol bíróság szerint egy meg nem nevezett személy Snapchat-fiókját is feltörte, és

az illetőt azzal fenyegette, hogy nyilvánosságra hozza meztelen képeit, ha nem fizet.

Bűneinek lajstroma itt még nem ér véget: azzal is vádolják, hogy félrevezető telefonhívásokkal terelte el a rendőrség figyelmét.

O'Connor ügyvédjei azzal érveltek, hogy mivel az általa használt szerverek Spanyolországban vannak, itt kellene felelnie tetteiért. A spanyol kormánynak még jóvá kell hagynia a döntést, de ritkán fordul elő, hogy ne értenének egyet kiadatási ügyekben hozott ítéletekkel. A 23 éves férfi ugyanakkor fellebbezhet még.

"Nem érdekel - letartóztathatnak.

Nevetni fogok rajtuk, nem tettem semmit"

– mondta még letartóztatása előtt a The New York Times-nak.

Egy floridai fiatalt, akit még tinédzserként, tizenhét évesen vádoltak meg azzal, hogy a teljes támadássorozatot kitervelte, még 2021-ben ítéltek vádalkuval háromévi börtönre az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×