eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fan Bao, founder and chief executive officer of China Renaissance Partners, speaks during the WSJDLive Global Technology Conference in Laguna Beach, California, U.S., on Tuesday, Oct. 25, 2016. The conference brings together an unmatched group of top CEOs, founders, pioneers, investors and luminaries to explore tech opportunities emerging around the world. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Patrick T. Fallon/Bloomberg via Getty Images

Ismét egy közismert ember tűnt el Kínában

Napok óta nem tudják elérni a China Renaissance befektetési bank elnök-vezérigazgatóját. A korábbi elnököt a hatóságok vitték el.

A vállalat csütörtökön adott ki közleményt arról, hogy nem tudják, mi lehet Pao Fannal. Nincs tudomásuk olyasmiről sem, hogy a China Renaissance vezérének elérhetetlensége a csoport üzleti tevékenységével és/vagy működésével függene össze - írta a 444.hu.

Az MTI később közölte, a China Renaissance Holdings csütörtökön a hongkongi tőzsdére benyújtott bejelentésében tájékoztatott, hogy nem tudja felvenni a kapcsolatot Paóval, aki olyan jelentős ügyleteken dolgozott, mint a JD.com e-kereskedelmi vállalat és a Kuaishou rövidvideó-platform tőzsdei bevezetése.

A bankot egyébként 2005-ben még tanácsadói és befektetési cégként alapította Pao, mely azóta Kína egyik vezető pénzintézetévé nőtte ki magát, és az ország nagy technológiai vállalatai bízzák rá üzleti ügyeiket.

A hírre a bank részvényei 50 százalékkal estek a hongkongi kereskedésben a BBC szerint.

A korábbi elnököt a hatóságok vitték el

"Nagyon szokatlan, ha egy tőzsdén bejegyzett vállalat önként nyilvánosságra hozza, hogy nem tudja elérni az egyik magas rangú vezetőjét vagy nagyobb részvényesét" - magyarázta Dickie Wong, a Kingston Securities hongkongi pénzügyi vállalat egyik vezető munkatársa. "Ez arra utal, hogy jó ideje hiába próbálják elérni az illetőt" - tette hozzá.

A pekingi vezetés komoly tisztogatást hajtott végre a technológiai nagyvállalatok körében az elmúlt két évben.

A China Renaissance korábbi elnökét, Cong Lint tavaly szeptemberben vitték el a kínai hatóságok - emlékeztetett a Cajhszin kínai hírportál.

Kínában a pénzügyi ágazatot célzó korrupcióellenes vizsgálatok során több tucatnyi tisztviselőt és pénzügyi vezetőt vontak felelősségre különféle intézményeknél, köztük volt az Everbright Securities, a China Construction Bank és az ICBC nagybank.

Pao korábban a Credit Suisse-nél és a Morgan Stanley-nél dolgozott. 2005-ben alapította a China Renaissance-t, amelyet 2018-ban vezetett be a tőzsdére. A bank ügyfelei vezető technológiai cégek.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×