eur:
391.28
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j4) a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) vezetőivel tárgyal Pekingben 2023. október 18-án. Orbán Viktorral szemben Csen Sze-king, az ICBC elnöke (b4), mellette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j5), Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j6), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (j7) és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j2).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarországra jöhet a világ legnagyobb bankja

Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a világ legnagyobb bankjával, az ICBC-vel - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása keretében megbeszélést folytatott Chen Siqinggel (Csen Szicsing), az Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) elnökével. A tárgyalást követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter Liao Linnel, az ICBC vezérigazgatójával egy együttműködési megállapodást írt alá.

A memorandum célja a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok további fejlesztése, valamint a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok megerősítése és a befektetési, finanszírozási és fizetés területein adódó üzleti együttműködések előmozdítása, egyebek mellett a FinTech innovációk, a mesterséges intelligencia alkalmazása területén. Az együttműködési megállapodásban a felek különösen nagy hangsúlyt fektetnek az infrastrukturális és zöld projektek finanszírozásának lehetőségeire, valamint a kínai vállalatok teljes ellátási láncának magyarországi létrehozásának kérdéskörére - közölte a GFM.

A közlemény szerint Nagy Márton az aláírás kapcsán hangsúlyozta:

Magyarország nemcsak a nyugati és keleti tőke és csúcstechnológia gazdasági találkozási pontjává, hanem emellett regionális pénzügyi központtá is kíván válni.

A megállapodás megerősíti: a két fél azon dolgozik, hogy az ICBC fióktelepet nyisson Magyarországon - tették hozzá.

Az ICBC a világ legnagyobb bankja, amely világszerte összesen 11 millió vállalati és 729 millió lakossági ügyfélnek nyújt átfogó pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×