eur:
389.62
usd:
364.87
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Indian Wells, 2017. március 13.A kínai Peng Suaj a lengyel Agnieszka Radwanska ellen játszik az Indian Wells-i teniszverseny női egyesében 2017. március 13-án. (MTI/EPA/Paul Buck)
Nyitókép: MTI/EPA/Paul Buck

Feltűnt az eltűnt kínai teniszezőnő – videó

A felvételen egy pekingi tornán látható a korábban egy egykori miniszterelnök-helyettest szexuális zaklatással vádoló, majd hetekre eltűnő kétszeres Grand Slam-győztes játékos.

Ismét megjelent a nyilvánosság előtt Peng Suaj kínai teniszező, akit hetek óta eltűntként kezeltek.

A 35 éves, párosban kétszeres Grand Slam-tornagyőztes játékos egy pekingi ifjúsági tornán jelent meg. A szervezők által közzétett videón az látható, amint a pálya mellett állva integetett és teniszlabdákat írt alá a gyerekek számára.

Peng Suajról azóta nem volt hír, hogy közösségi oldalán egy november 2-i bejegyzésben szexuális zaklatással vádolta meg Csang Kao-li korábbi kínai miniszterelnök-helyettest.

A posztot fél órával a megjelenése után eltávolították, Peng pedig azóta nem adott életjelet magáról.

A kínai sportági szövetség és a kormány sem kommentálta érdemben az ügyet, a közösségi oldalakon pedig letiltották az ezzel kapcsolatos vélemények megjelenését.

Szombaton a Global Times angol nyelvű kínai lap főszerkesztője azt közölte a világhálón, hogy a teniszezőnő biztonságban van, otthonában tartózkodik, jól van, és hamarosan megjelenik a nyilvánosság előtt, hogy eloszlassa az aggodalmakat.

Peng váratlan és hosszan tartó eltűnése miatt politikusok és teniszezők a világ különböző részéről adtak hangot aggodalmuknak, a női tenisztornákat szervező WTA pedig bejelentette: kész valamennyi versenyét elhozni Kínából, amennyiben nem kap megnyugtató választ a játékossal kapcsolatban.

"Bár pozitívum, hogy láthatjuk őt, de

továbbra sem világos, hogy szabad-e, és képes-e önálló döntéseket hozni és cselekedni, kényszer vagy külső beavatkozás nélkül. Ez a videó önmagában nem elégséges.

A Kínával való kapcsolatunk válaszúthoz ért" – szögezte le Steve Simon, a WTA elnök-vezérigazgatója a legfrissebb videó nyilvánosságra kerülése után.

A kínai kormánypárt továbbra sem közölte, vizsgálja-e, mi történt Peng és a 75 éves Kao-li között. Utóbbi 2018-ban szinte teljesen eltűnt a közéletből. A múlt héten az állami televízióban elhangzott egy Pengnek tulajdonított angol nyelvű nyilatkozat, amelyben visszavonta korábbi vádjait.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×