eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Dassault-Brequet Rafale, francia harci repülőgép. Forrás:Wikipédia
Nyitókép: Forrás:Wikipédia

Emmanuel Macron: Ukrajnának most gyors segítség kell

A francia elnök nem zárta ki, hogy országa harci gépeket küldjön Ukrajnának.

Emmanuel Macron ugyanakkor úgy vélte, hogy a pilóták kiképzéséhez hosszabb időre van szükség, viszont Ukrajnának azonnali támogatás kell.

A francia államfó szerint ezért a segítségnek olyan eszközökre kellene koncentrálódnia, mint a tüzérség.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök régóta kéri országa nyugati támogatóitól, hogy minél hamarabb küldjenek vadászrepülőket. A politikus csütörtöki nyilatkozata szerint a nyugat-európai politikusok egy része kész erre.

"Európa velünk lesz egészen a végső győzelmünkig"

- fogalmazott Zelenszkij brüsszeli sajtótájékoztatóján.

A francia elnök is arról beszélt: "nem zár ki semmilyen lehetőséget", amikor arról kérdezték, hogy Párizs adna-e harcirepülőket Kijevnek. De hozzátette: most a legfontosabb, hogy minél gyorsabban tudják segíteni Ukrajnát, a repülők leszállítása és a pilóták kiképzése viszont hosszú időt venne igénybe.

Zelenszkij a héten Nyugat-Európában, valamint az Európai Unió intézményeiben tett személyes látogatása során kért további fegyverszállításokat.

Szerdán Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tárgyalt, aki a francia elnökhöz hasonlóan arról beszélt, hogy "semmilyen lehetőséget nem zár ki", ha Ukrajna támogatásáról van szó.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×