eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Orosz rakétatámadás érte lakóházak a kelet-ukrajnai Kramatorszkban 2023. február 2-án. A támadás következtében legalább két ember életét vesztette, hét pedig megsebesült.
Nyitókép: MTI/EPA/Jevhen Honcsarenko

Egyre inkább mutatkoznak egy nagy orosz offenzíva jelei

Oroszország erősítést küldött Kelet-Ukrajnába, miután a háború egyéves évfordulóján várhatóan nagyszabású orosz offenzíva veszi kezdetét.

Az ukrán vezetés hetek óta utalgat arra, hogy februárban az oroszok nagyszabású offenzívába kezdhetnek. Szombaton Volodimir Zelenszkij is arról beszélt, hogy most egy olyan időszak következik, amikor a megszállók egyre több és több erőt vetnek be, hogy megtörjék az ukrán védelmet. Egy katonai tanácsadó pedig azt nyilatkozta a Financial Timesnak, hogy az ukrán vezetésnek „nagyon megbízható információi” vannak arról, hogy az orosz offenzíva akár 10 napon belül is megindulhat.

Szerhij Haidáj, Luhanszk tartomány ukrajnai kormányzója számolt be arról, hogy egyre több orosz tartalékos és felszerelés érkezik a régióba, és az is látható, hogy spórolnak a lőszerrel, készülve a nagyobb offenzívára. Szerinte az előkészítés még nagyjából 10 napig fog tartani, de február 15 után bármikor megindulhat a támadás – idézi a Reuters beszámolóját a 444.hu.

Mindeközben Ukrajna is tervez egy nagyobb offenzívát tavaszra az elvesztett területeik visszafoglalására, de egyelőre még várnak a nyugattól kapott nagyobb hatótávolságú rakétákra és harckocsikra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×