eur:
367.84
usd:
342.23
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: Unsplash.com

Vadon élő medve hatolt be az állatkertbe

Élelem után kutatva mászott át a Marosvásárhelyi Állatkert kerítésén egy vadon élő medve.

Valószínűleg az enyhe időjárásnak köszönhetően a medve előbb bújt ki odújából és indult útnak az erdőbe, hogy élelmet keressen. A Maszol.ro cikke szerint állatkerti körútján az állat nem okozott kárt semmiben.

A gondozók elmondása alapján a kerítésen átmászó medve megelőzte fogságban élő társait, azok még nem szándékoztak kibújni rejtekhelyükről.

A néphagyomány szerint a téli álmából ébredő medvét az riasztja el február 2-án, ha napos időt talál, mert a korai, csalóka napfény azt jelzi, még hosszú lesz a tél.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×