eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
GRAF IGNATIEVO, BULGARIA - FEBRUARY 17: Bulgarian Air Force MiG-29 performs during the joint tasks on enhanced airspace protection Air Policing by the Bulgarian and Spanish Air Forces on February 17, 2022 in Graf Ignatievo, Bulgaria. at  o Spain will support fellow NATO member Bulgaria with 130 military personnel and four Eurofighter jets amid heightened tensions with Russia. (Photo by Hristo Rusev/Getty Images)
Nyitókép: Photo by Hristo Rusev/Getty Images

Alkatrészeknek mondták, de teljes vadászgépeket küldött Lengyelország Ukrajnába a háború elején

A lengyelek nem bontották ki az igazság minden részletét a hadi szállításokkal kapcsolatban. Egy csaknem egyéves titokra derült fény.

Titokban szállított MiG-29-es vadászgépeket Ukrajnának Lengyelország - derül ki a lengyel Dziennik hírlap kormányzati forrásokra hivatkozó írásából, amelyet a Portfolio vett észre.

A lengyelek korábban csak annyit tettek hivatalossá, hogy alkatrészeket szállítottak az ukránoknak, a lap most azt derítette ki, hogy nem csupán komponensekről van szó.

A tranzakció még a háború elejére datálódik, tavaly tavaszra.

A beszámolóban még az is olvasható, hogy egyéb, eddig eltitkolt hadi szállítások voltak a két ország közt.

Nemrég arról viszont bejelentést tett Lengyelország, hogy 14 Leopard 2 harckocsit és 60 PT-91-est küldenek. Az sem volt titkos, hogy több száz tank és gyalogsági harci jármű landolt lengyel részről Ukrajnában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×