eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az olasz rendőrség által közreadott kép Matteo Messina Denaro olasz maffiavezérről (j) az őrizetbe vétele után Palermóban 2023. január 16-án. Az ország legkeresettebb maffiafőnöke három évtizede volt szökésben. Denarót a maffiaellenes ügyészek, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino 1992-es meggyilkolásában játszott szerepe miatt távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA

Világbajnoki gólkirály is ott volt az olasz maffiafőnök elfogásánál

Toto Schillaci is szemtanúja volt annak az akciónak, amelyben őrizetbe vették a Cosa Nostra főnökét Palermóban.

Az 1990-es labdarúgó-világbajnokság legértékesebb játékosának választott Toto Schillaci arról mesélt egy olasz lapnak, hogy akaratlanul is szemtanúja volt annak az akciónak, amely során elfogták a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet vezetőjeként ismert és 1993 óta körözött Matteo Messina Denarót. Erről az Infostarton is beszámoltunk.

Az olaszországi világbajnokság gólkirálya a Corriere dello Sportnak beszélt. "A kórháznál vártam, hogy bemenjek, aztán egyszer csak azt láttam, hogy egy csomó maszkos rendőr érkezik és mindenkinek megtiltották a további mozgást".

Az 58 éves, korábbi Juventus- és Inter-csatár egész pontosan egy bár előtt álldogált, mert cigarettázott. Túl sokat nem látott, mert amikor megjöttek a csuklyás rendőrök, már senki sem mozoghatott - idézi a lap az 1990-es világbajnokság gólkirályát.

Mindez azért is érdekes, mert Matteo Messina Denarót állítólag a klinikához közeli egyik utcában, egy bár küszöbén vették őrizetbe.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×