eur:
392.37
usd:
361.57
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Hullámlemezzel fedett friss sírhant a kelet-ukrajnai Donyec-medencében levő Szoledarban 2022. december 21-én.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Az ukrán hadsereg cáfolta a Wagner-csoport győzelmi jelentését

A donyecki régióban található Szoledar város „jelenleg is ukrán ellenőrzés alatt áll, és ez a jövőben is így fog maradni” – közölték.

Nem sokkal korábban, szerdára virradóra a Wagner orosz zsoldoscsoport vezetője azt jelentette be, hogy csapatai Szoledar egész területe felett átvették az ellenőrzést.

Az ukrán hadsereg ezzel szemben a Telegramon azt közölte:

„nem igaz”, hogy Jevgenyij Prigozsin, a csoport alapítója járhatott a stratégiai fontosságú Bahmuttól mintegy 15 kilométerre fekvő város sóbányáiban.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség korábban olyan fényképet is közölt, amelyen Prigozsin látható egy szoledari sóbányában.

Egy másik szerdai ukrán katonai jelentés arról adott hírt, hogy az ukrán hadsereg 13 különböző helyen vert vissza orosz támadásokat, itt azonban Szoledar városról nem ejtenek szót.

Szoledar és Bahmut térsége az utolsó olyan terület Donyeck megyében, amely még ukrán ellenőrzés alatt áll, de ádáz harcokat folytatnak érte az orosz és az ukrán erők.

Szerdára virradóra Jevgenyij Prigozsin azt tudatta cégének, a Konkordnak a VKontaktye orosz közösségi médiaszolgáltatónál vezetett oldalán, hogy „a Wagner katonai magánvállalat csapatai átvették az ellenőrzést Szoledar teljes területe felett, és a város központjában katlan alakult ki, amelyben utcai harcok folynak”.

A közleményben leszögezték, hogy a Wagner harcosain kívül más alakulat nem vett részt Szoledar ostromában. A RIA Novosztyi pedig több képet is közölt annak alátámasztására, hogy a Wagner fegyveresei elfoglalták a város sóbányáit, és az egyik felvételen maga Prigozsin is látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×