eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Covid-oltást kértek, majd gyorsan visszavonták a rendelkezést a magyarok egyik kedvenc úti cél országában

A thai hatóságok frissítették a szabályokról szóló tájékoztatást.

Eszerint minden, az országba belépő utazónak rendelkeznie kell két koronavírus-oltással, vagy igazolnia kell, hogy július óta gyógyult meg a vírusfertőzésből.

Az új szabályok már szerepelnek a magyar Konzuli Szolgálat Thaiföldről szóló oldalán. Eszerint a thai kormány január 7-én jelentette be a beutazási változásokat a koronavírus-járvány ismételt erősödése miatt.

A szükséges dokumentumok hiányában a légitársaság a beszállást is megtagadhatja.

Az intézkedések 2023. január 9-én 8:00-kor lépnek életbe és 2023. január 31-én 00:59 percig maradnak érvényben.

  • A 18 év feletti utasoknak oltottsági igazolással, vagy a koronavírus fertőzésből legfeljebb 6 hónapja történő felépülést igazoló angol nyelvű orvosi dokumentummal kell rendelkezniük.
  • Az olyan országokból érkező utazóknak, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a Covid-fertőzött személy visszatérjen a kiindulási országba, olyan egészségbiztosítással kell rendelkeznie, amely fedezi a koronavírus fertőzés szövődményeinek Thaiföldön történő kezelését is. A thaiföldi társadalombiztosítással rendelkező külföldi állampolgárok mentesülnek ezen feltétel alól.
  • A tranzitzónában tartózkodó utasok mentesülnek az oltottsági és egészségbiztosítási dokumentumok ellenőrzése alól.
  • A légitársaságoknak a felszállás előtt ellenőrizniük kell az utasok oltottsági és egészségbiztosítási dokumentumait. Amennyiben az utas nem tudja ezen dokumentumokat felmutatni, úgy a légitársaságnak meg kell tagadnia a beszállást.
  • A légitársaságoknak be kell tartaniuk a mindenkor irányadó egészségügyi rendelkezéseket, így például, hogy az utasokat meg kell kérniük arra, hogy az étkezések időtartamától és esetleges vészhelyzetektől eltekintve az utazás időtartama alatt viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot.

További szabályok a Konzuli Szolgálat honlapján.

Frissítés!

Pár órával az intézkedés bejelentése után hétfőn Thaiföld visszavonta a múlt hét végén bejelentett szabályt, amely szerint csak a koronavírus elleni oltásról szóló igazolással lehetett volna beutazni az országba. Az egészségügyi miniszter a világ megfelelő immunizációs szintjével indokolta a döntést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×