eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hóval borított autó a New York állambeli Buffalóban 2022. december 25-én. Az Egyesült Államokban több ezer repülőjáratot voltak kénytelenek törölni a légitársaságok az országot sújtó téli viharok és sarkvidéki hideg miatt, több mint egymillió amerikai és kanadai otthonban továbbra sincs áram.
Nyitókép: MTI/AP/Carolyn Thompson

Egyre több ember veszti életét a téli viharok miatt az Egyesült Államokban és Kanadában

Több tucatnyian vesztették életüket a téli viharokban az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az Egyesült Államokban 46-ra emelkedett az országon a hétvégén végigsöprő hóvihar áldozatainak száma, további négy ember pedig Kanadában halt meg egy Brit Columbia tartományban történt baleset következtében, ahol a jeges úton felborult egy autóbusz. A balesetnek 50 sérültje van.

Az Egyesült Államok és Kanada nagy részét komoly hideg, erős szél és havazás sújtotta a hétvégén. Az egyik leginkább érintett állam New York volt, ahol egyes térségekben egy nap alatt több mint egy méter hó hullott vasárnap. A jelentős mennyiségű hó mellett a viharos erejű szél is rendkívül megnehezítette a mentők és a tűzoltók munkát Buffalóban, ahol 18-an veszítették életüket.

A PJM Interconnection amerikai villamosenergia-hálózat üzemeltető arra kérte a keleti szövetségi állam lakosságát, hogy korlátozzák az áramhasználatot és csökkentsék a hőmérsékletet a lakásokban, hogy elkerüljék az elosztó infrastruktúra túlterhelését. Eközben a hőmérséklet sok keleti államban rekordközeli mélypontra süllyedt.

A rendkívüli téli időjárás a becslések szerint mintegy 55 millió amerikait érint az ország középső és keleti részein. A rossz időjárás miatt a hétvégén az Egyesült Államokban több mint 5 ezer repülőgépjáratot töröltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×