eur:
388.8
usd:
359.28
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
Dicsőség Oroszország hőseinek feliratú, Nyikolaj Szmirnov tiszthelyettest ábrázoló plakát Moszkvában 2022. augusztus 8-án. Orszország 2022. február 24-én támadást indított Ukrajna ellen, és azóta háborúzik a szomszéd országgal.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

"Mindent el kellene venni tőlük" - megszólalt Putyin elnök bizalmasa

Az orosz oligarchák és tehetősek keveset tesznek az orosz háborús erőfeszítések érdekében - nehezményezte Jevgenyij Prigozsin üzletember, a Wagner zsoldoscsoport alapítója.

"Félnek. Kényelmesen élnek. Esténként szórakozni akarnak és meleg medencében megmártózni" - hangoztatta a 61 éves üzletember az állami RT televíziónak adott szombati interjújában.

Felvetette, hogy ezektől a honfitársaitól mindent el kellene venni, így szerinte akkor talán rá lehetne őket venni a háborús erőfeszítések támogatására.

"Valamikor fel kell fogni, hogy meg kell válni mindentől, amije az embernek van, tehát a csábító világtól, az éttermektől, az üdülőktől, a dácsáktól és az úszómedencéktől.

Minél hamarabb veszik el mindezt tőlük, annál jobb"

- jelentette ki. Prigozsin sok másik gazdag orosz üzletemberhez hasonlóan nyugati szankciós listákra került az ukrajnai orosz invázió támogatása miatt.

Prigozsin szombaton Szentpéterváron rész vett a Wagner-csoport Ukrajnában elesett egyik harcosának temetésén. Az orosz sajtó mindezt szenzációként kezelte, mivel az üzletember az utóbbi időben ugyan gyakrabban nyilatkozott, de kamerák előtt nem mutatkozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Csúcsközelben az amerikai tőzsdék

Csúcsközelben az amerikai tőzsdék

Komoly emelkedéssel és új csúcsokkal zárult a csütörtöki kereskedés az Egyesült Államok tőzsdéin, miután az Nvidia a várakozásokat messze felülmúló negyedéves számokat közölt (megint), köszönhetően az AI-chipjei iránti keresletnek. Nem volt azonban ennyire pozitív a kép az Ázsiában, ahol leginkább vegyes mozgásokat lehetett látni, a japán piac zárva tartott. Európában is hasonló látszott a kereskedés első szakaszában, viszont délutánra elkezdett javulni a hangulat, és az amerikai piacokon is tovább folytatódik az emelkedés, a vezető indexek pedig új csúcsot döntöttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×