eur:
389.33
usd:
362.78
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Dicsőség Oroszország hőseinek feliratú, Nyikolaj Szmirnov tiszthelyettest ábrázoló plakát Moszkvában 2022. augusztus 8-án. Orszország 2022. február 24-én támadást indított Ukrajna ellen, és azóta háborúzik a szomszéd országgal.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

"Mindent el kellene venni tőlük" - megszólalt Putyin elnök bizalmasa

Az orosz oligarchák és tehetősek keveset tesznek az orosz háborús erőfeszítések érdekében - nehezményezte Jevgenyij Prigozsin üzletember, a Wagner zsoldoscsoport alapítója.

"Félnek. Kényelmesen élnek. Esténként szórakozni akarnak és meleg medencében megmártózni" - hangoztatta a 61 éves üzletember az állami RT televíziónak adott szombati interjújában.

Felvetette, hogy ezektől a honfitársaitól mindent el kellene venni, így szerinte akkor talán rá lehetne őket venni a háborús erőfeszítések támogatására.

"Valamikor fel kell fogni, hogy meg kell válni mindentől, amije az embernek van, tehát a csábító világtól, az éttermektől, az üdülőktől, a dácsáktól és az úszómedencéktől.

Minél hamarabb veszik el mindezt tőlük, annál jobb"

- jelentette ki. Prigozsin sok másik gazdag orosz üzletemberhez hasonlóan nyugati szankciós listákra került az ukrajnai orosz invázió támogatása miatt.

Prigozsin szombaton Szentpéterváron rész vett a Wagner-csoport Ukrajnában elesett egyik harcosának temetésén. Az orosz sajtó mindezt szenzációként kezelte, mivel az üzletember az utóbbi időben ugyan gyakrabban nyilatkozott, de kamerák előtt nem mutatkozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×