eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az Európai Parlament brüsszeli épületébe érkezik 2022. november 3-án. Meloni az uniós intézmények vezetőivel találkozik ezen a napon.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Lövöldözés Rómában: Giorgia Meloni barátnője a három halálos áldozat egyike

Az olasz miniszterelnök az Instagramon búcsúzott a lakógyűlésen megölt ötvenéves nőtől.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknő egyik barátnője volt annak a lövöldözésnek a halálos áldozata, amely egy római kávézóban történt vasárnap, írja a The Guardian cikke alapján a Telex.

Mint arról az Infostart is beszámolt korábban, a kávézóban egy lakógyűlést tartottak, amikor egy 57 éves férfi belépett és lövöldözni kezdett.

„Mindannyiótokat megöllek” – kiáltotta a férfi az egyik szemtanú beszámolója alapján, majd három embert megölt, hármat pedig megsebesített. A szemtanú azt állította, hogy a férfinek sorozatos vitái voltak a lakóközösséggel. Végül maguk a lakók fegyverezték le, mielőtt kiérkezett volna a rendőrség.

A lövöldözés után Giorgia Meloni az Instagramon posztolt egy képet magáról és az egyik áldozatról, Nicoletta Golisanóról, részvétét kifejezve a nő és a többi áldozat családjának. Meloni azt írta, Golisano egy 10 éves gyereket és férjét hagyta hátra.

„Nicoletta védelmező anya, őszinte és diszkrét barát, erős és törékeny nő volt egyszerre. De mindenekelőtt profi szakember volt, akinek nem mindennapi kötelességtudata volt. Ez a kötelességtudat vitte oda egy vasárnap reggel, ahol egy férfi arra várt, hogy két másik nővel együtt agyonlője őt egy római társasházi gyűlésen. Nem helyes így meghalni. Nicoletta boldog volt, és gyönyörű, abban a piros ruhában, amelyet néhány hete vett az 50. születésnapi partijára. Számomra mindig is ilyen szép és boldog lesz” – idézik a miniszterelnök sorait.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Giorgia Meloni (@giorgiameloni) által megosztott bejegyzés

A tettes indítékáról semmit nem árultak el. A miniszterelnök közölte, hogy azt a lőteret, ahonnan a támadásban használt fegyver származott, bezárták, és a hatóságok vizsgálat alá vonták.

Roberto Gualtieri, Róma polgármestere hétfőre rendkívüli biztonsági értekezletet hívott össze, miután az erőszak súlyos epizódjának nevezte a lövöldözést.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×