eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A brazil Pelé, háromszoros világbajnok labdarúgó a Tesco budaörsi áruházában, ahol hivatalosan is elindította a nevével fémjelzett sportszervásárlási akciót 2014. március 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Aggódnak a rákkal küzdő Peléért

A legendás futballista lánya szerint nincs szó vészhelyzetről. Üzent Pelének a üzent a brazil labdarúgó-válogatott is, amely pénteken találkozik Kamerunnal a katari világbajnokság utolsó csoportkörében.

A 82 éves focista gyógyszereinek beállítása miatt került Sao Paulóban kóházba: lánya, Kely Nascimento szerint nem fenyegeti veszély édesapja egészségét. Pelét vastagbéldaganat miatt kezelik.

A Sao Pauló-i Albert Einstein kórház közleményt adott ki: kedden stabil állapotban vették fel a beteget, akinek kemoterápiás kezeléséről születik döntés kórházi tartózkodása során – írja a CBS News.

Pelé életfunkciói normálisak, nem intenzíven vagy szubintenzíven látják el.

A legenda lánya azt követően szólalt meg édesapja állapotáról az Instagramon, hogy úgy tapasztalta, a médiában feleslegesen kezdenek aggodalmat kelteni Pelé egészségével kapcsolatosan. Az Amerikában élő Kely Nascimento portugálul és angolul is közölte követőivel, hogy nincs új, rossz fordulat apja betegségében, és testvérei közül vannak, akik most hazautaznak hozzá. Ő maga az újévet tervezi Brazíliában tölteni.

Az ESPN Brazília értesülései szerint duzzanatok kialakulása miatt volt szükség a kórházba szállításra. Joe Fraga, Pelé szóvivője úgy nyilatkozott,

a rendes havi orvosi felülvizsgálatra kerítenek sort

most kórházban. A brazil sztár 2021 szeptemberében esett át műtéten, mely során eltávolították testéből a tumort, majd ezt követően kezdett kemoterápiás kezelést.

A szövetségi kapitány, Tite a már biztos nyolcaddöntős csapat nevében a "legjobbakat, és mielőbbi gyógyulást" kívánt Pelének.

Az egykori játékos 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t a brazil válogatottal, amelynek színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett. Teljes pályafutását tekintve 1363 mérkőzésén 1281 (más számítások szerint 1284) alkalommal volt eredményes.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×