eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Back side of traveler with luggage standing over the flight board for check-in at the flight information screen in modern an airport, travel and transportation with technology concept.
Nyitókép: Tzido/Getty Images

Itt van a friss lista a legtöbb turistát vonzó országokról

Van, ahol már több a turista, mint a Covid-járvány előtt volt.

A ForwardKeys repülőjegy-adatbázissal foglalkozó vállalat közzétette éves jelentését, amelyben a leginkább látogatott országok listája is helyet kapott – írja a Portfolio.

A turizmustól függő országok sokszor kevésbé szigorú Covid-19 utazási korlátozásokat vezetett be az elmúlt években, hogy a világjárvány alatt is fenn tudták tartani a látogatók folyamatos áramlását.

A 10 leglátogatottabb ország 2022-ben:

  1. Dominikai Köztársaság
  2. Törökország
  3. Costa Rica
  4. Mexikó
  5. Jamaica
  6. Pakisztán
  7. Banglades
  8. Görögország
  9. Egyiptom
  10. Portugália

2022. január 1. és október 18. között a Dominikai Köztársaság 5 százalékkal több látogatót fogadott, mint 2019 azonos időszakában. Az ország leginkább az egész évben nyitva tartó golfpályáiról ismert, és a Karib-térség legjobb all inclusive luxusüdülőhelyei közül is néhány itt található.

A második helyen álló Törökország fő vonzereje Antalya, a török riviéra legnagyobb városa, amely 66 százalékkal több látogatót fogadott, mint 2019 azonos időszakában, de az ország turizmusának szintje 2022-ben nem változott 2019-hez képest.

Costa Rica a harmadik a listán, és Törökországhoz hasonlóan a közép-amerikai országba is ugyanannyi turista érkezett 2019-ben, mint 2022-ben.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×