eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Donald Trump volt amerikai elnök az America First Policy Intézet America First Agenda Summit című rendezvényén Washingtonban 2022. július 26-án. Trump most először szerepelt a nyilvánosság előtt az amerikai fővárosban azóta, hogy távozott hivatalából.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Trump már visszamehetne a Twitterre, de nem akar

Elon Musk megszavaztatta a Twitter felhasználóit arról, visszaengedje-e a volt elnököt, őt viszont nem érdekli, hogy mellette döntöttek.

15 milliónál valamivel több felhasználó gondolta úgy, hogy leadja szavazatát Trump mellett vagy ellen: kis többséggel, a szavazatok 51,8 százalékával végül az exelnök visszaengedése mellett tették le voksukat a felhasználók - írja a CNBC.

"Az emberek voksoltak, Trump fiókját helyreállítjuk" - summázta Elon Musk. Donald Trump 2021 január nyolcadika óta nem tud bejegyzéseket közzétenni a Twitteren. 88 millió követője volt akkor, amikor megírta utolsó bejegyzését arról, hogy nem megy el Joe Biden elnöki beiktatására - írja a CNBC.

Mehetne, de minek?

A fiók visszaállítása után máris új követőket szerzett, de úgy tűnik, Trumpot hidegen hagyja a dolog. Amikor megkéredzték arról, visszatér-e a Twitterre most, hogy megteheti, úgy fogalmazott,

nem lát okot arra, hogy ezt tegye.

Inkább megmarad saját platformjánál, a Truth Socialnél, melyet akkor alapított, amikor a Twitter elérhetetlenné vált számára. Saját elmondása szerint ez a közösségi oldal fenomenálisan teljesít.

Muskot kedveli, a Twittert már nem

Donald Trump Elon Muskot, a Twitter új tulajdonosát ugyan dicsérte, de azt is hozzátette, hogy a Twitter teli van robotokkal és hamis fiókokkal, nagyon sok vele a gond.

Musk először májusban tett említést arról, hogy visszaállíthatja Trump fiókját, ha a tulajdonába kerül a Twitter.

A platform hirdetői aggodalommal figyelték, hogy ez valóban bekövetkezik-e. Őket később azzal nyugtatta a Twitter új tulajdonosa, hogy egy bizottság dönt majd a felhasználói fiókok helyreállításáról és figyeli is azokat - azt ígért, nem születik ilyen irányú döntés, amíg létre nem hozzák ezt a bizottságot.

Erről azóta sem hallottunk többet, de Trump mellett Musk még egy fiókot biztosan visszaállított már: Kathy Griffin komikusét, akit azt követően tiltottak le, hogy átnevezte fiókját Elon Muskra.

A hirdetőknek nem csak emiatt fája a feje

A hirdetőket megnyugtathatja, hogy Trump mégsem tér vissza a Twitterre, de az, hogy a cég alkalmazottainak felét kirúgta Musk, és ezt követően azt követelte a maradóktól, hogy kemény munkában álljanak készen túlórára vagy mondjanak fel, szintén nem erősíti a bizalmat az általa vezetett platformban.

Donald Trumpnak a Truth Socialön 4,57 millió követője van,

május óta tesz közzé itt bejegyzéseket rendszeresen. A céggel kötött szerződése alapján ugyanakkor más platformokon is bejegyzéseket tehet közzé, bár az exkluzív bejelentéseket itt kell megtennie. Trump nemrég jelentett be, hogy 2024-ben indul az elnökségért.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×