eur:
396.27
usd:
369.83
bux:
70483.91
2024. június 25. kedd Vilmos
Üres utcák Kuvaitvárosban a koronavírus-járvány elleni küzdelem hatékonyság érdekében elrendelt kijárási tilalom idején, 2020. március 29-én. Az országban eddig összesen 255 koronavírus-fertőzöttről tudni hivatalosan.
Nyitókép: MTI/EPA/Nufal Ibrahim

Két nőt végeztek ki ma Kuvaitban

Gyilkosságok miatt ítélték őket halálra.

Hét embert, köztük két nőt végeztek ki szerdán Kuvaitban az ország ügyészségének közlése szerint. A Perzsa-öböl-menti államban több mint öt év óta először hajtották végre a legsúlyosabb ítéletet.

A KUNA kuvaiti hírügynökség tájékoztatása szerint négy kuvaitit, köztük egy nőt, valamint egy szíriai és egy pakisztáni férfit, illetve egy etiópiai nőt végeztek ki.

Az ítéletet a központi börtönben hajtották végre - tette hozzá a hírügynökség.

Mindannyiukat 2008 és 2019 között ítélték halálra különböző gyilkosságok miatt.

A hatóságok nem közölték az ítélet végrehajtásának módját, de az országban rendszerint felakasztják vagy agyonlövik a halálraítélteket.

Kuvaitban viszonylag ritkán hajtanak végre kivégzést; legutóbb 2017 januárjában hajtottak végre halálos ítéletet. Akkor is hét embert végeztek ki, köztük az Ál Szabáh uralkodócsalád egyik tagját is, mert megölte az unokaöccsét.

Címlapról ajánljuk

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×