eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Üres utcák Kuvaitvárosban a koronavírus-járvány elleni küzdelem hatékonyság érdekében elrendelt kijárási tilalom idején, 2020. március 29-én. Az országban eddig összesen 255 koronavírus-fertőzöttről tudni hivatalosan.
Nyitókép: MTI/EPA/Nufal Ibrahim

Két nőt végeztek ki ma Kuvaitban

Gyilkosságok miatt ítélték őket halálra.

Hét embert, köztük két nőt végeztek ki szerdán Kuvaitban az ország ügyészségének közlése szerint. A Perzsa-öböl-menti államban több mint öt év óta először hajtották végre a legsúlyosabb ítéletet.

A KUNA kuvaiti hírügynökség tájékoztatása szerint négy kuvaitit, köztük egy nőt, valamint egy szíriai és egy pakisztáni férfit, illetve egy etiópiai nőt végeztek ki.

Az ítéletet a központi börtönben hajtották végre - tette hozzá a hírügynökség.

Mindannyiukat 2008 és 2019 között ítélték halálra különböző gyilkosságok miatt.

A hatóságok nem közölték az ítélet végrehajtásának módját, de az országban rendszerint felakasztják vagy agyonlövik a halálraítélteket.

Kuvaitban viszonylag ritkán hajtanak végre kivégzést; legutóbb 2017 januárjában hajtottak végre halálos ítéletet. Akkor is hét embert végeztek ki, köztük az Ál Szabáh uralkodócsalád egyik tagját is, mert megölte az unokaöccsét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×